Supa de zarzavat cu galuste de gris

Printeaza

Supa de zarzavat cu galuste de gris din: morcov, patrunjel, pastarnac, ardei, cartof, verdeata, ou, gris.

Ingrediente:Supa de zarzavat cu galuste de gris

  • 1 morcov
  • 1/2 pătrunjel
  • 1/2 pâstarnac
  • 2-3 felii cartof
  • 1/4 ardei gras
  • verdeaţă
  • 1 ou
  • 30 g gris

 

Mod de preparare:

Se curăţă zarzavatul, se spală, se taie felii subţiri sau se dă pe râzătoare şi se pune la fiert în cca 400 ml apă rece. In timpul fierberii se adaugă car­tofii şi ardeiul şi se lasă pana toate sînt bine fierte.

Se strecoară supa, se adaugâ verdeaţa şi se lasă acoperită.

Găluştele se prepară în felul următor : se bate oul întreg cu o furculiţă, pană devine spumos, apoi i se adaugă grisul pe rand, amestecand continuu compoziţia, care trebuie să aibă o consis­tenţă potrivită.

Se iau cu o lingură găluştele, se pun în apa care clocoteşte şi se las să fiarbă la un foc incet, acoperite, pana îşi măresc volumul, devin pufoase şi sunt pătrunse şi în interior.

Cand sunt gata, se strecoară şi se pun în supa clocotită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.