Salata tabouli

Printeaza

Salata tabouli din: conopida, lamaie, menta, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, castravete.

Ingrediente:Salata tabouli

  • un sfert de ceaşcă de conopidă
  • două linguri de suc de lămâie
  • două linguriţe de mentă uscată
  • o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper negru proaspăt râşnit
  • un sfert de ceaşcă de untdelemn de măsline
  • un sfert de ceaşcă de pătrunjel, tocat mărunt
  • două ceşti de roşii, tocate mărunt, cu seminţele scoase
  • o ceaşcă de câstravete, tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Intr-un mixer, procesaţi conopida până se face bucăţele. Va arăta ca orezul.

Amestecaţi laolaltă sucul de lămâie, menta, sarea, piperul şi untdelemnul de măsline, până se omogenizează. Pot fi amestecate într-un mixer, sau într-un vas, cu furculiţa.

Puneţi conopida, pătrunjelul, roşiile şi castraveţii într-o salatieră mare.

Turnaţi jumătate din sosul omogenizat peste salată şi amestecaţi bine, manual. Lăsaţi să stea treizeci de minute la marinat.

Chiar înainte de a servi salata, amestecaţi-o cu sosul rămas.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.