Salata tabouli
PrinteazaSalata tabouli din: conopida, lamaie, menta, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, castravete.
- un sfert de ceaşcă de conopidă
- două linguri de suc de lămâie
- două linguriţe de mentă uscată
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de piper negru proaspăt râşnit
- un sfert de ceaşcă de untdelemn de măsline
- un sfert de ceaşcă de pătrunjel, tocat mărunt
- două ceşti de roşii, tocate mărunt, cu seminţele scoase
- o ceaşcă de câstravete, tocat mărunt
Mod de preparare:
Intr-un mixer, procesaţi conopida până se face bucăţele. Va arăta ca orezul.
Amestecaţi laolaltă sucul de lămâie, menta, sarea, piperul şi untdelemnul de măsline, până se omogenizează. Pot fi amestecate într-un mixer, sau într-un vas, cu furculiţa.
Puneţi conopida, pătrunjelul, roşiile şi castraveţii într-o salatieră mare.
Turnaţi jumătate din sosul omogenizat peste salată şi amestecaţi bine, manual. Lăsaţi să stea treizeci de minute la marinat.
Chiar înainte de a servi salata, amestecaţi-o cu sosul rămas.
Pofta buna!