Prajitura Fraisier
PrinteazaPrajitura Fraisier din: oua, zahar pudra, faina, unt, apa, ceai de fructe de padure, zahar fin, smantana, capsuni, coacaze, menta.
Blat:
- 4 ouă
- 250 g zahăr pudră
- 125 g făină
- unt pentru uns forma
Sirop:
- 150 g zahăr pudră
- 120 ml apă
- 1 plic ceai de fructe de pădure
Cremă:
- 250 g unt moale
- 50 ml apă
- 140 g zahăr fin
- 2 ouă
- 2 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- 300 g căpşuni
Ornat:
- 1 căpşună mare
- 1 ciorchine coacăze roşii
- câteva frunze de mentă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr pudră până ce se albesc. Se bat albuşurile şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă faina cernută printr-o sită, în două reprize şi se omogenizează bine.
Se încinge cuptorul la 180°C (termostat 6). Se aşază compoziţia de blat într-o formă unsă şi se dă la cuptor cca 10-15 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri.
Se prepară siropul: se dă în clocot apa cu zahăr şi se adaugă pliculeţul de ceai; se infuzează 5 minute, apoi se lasă să se răcească complet. Se aşază blatul inferior pe un platou, înconjurat de un cadru metalic. Se în- siropează, aplicând siropul cu pensula.
Se prepară crema: se bate untul într-un bol. Se fierbe un sirop din apă cu zahăr. Se bat într-un bol ouăle întregi şi gălbenuşurile; se adaugă siropul, turnând în fir subţire şi se bate cu mixerul până ce se răceşte complet.
Se înglobează apoi untul bătând continuu.
Se înglobează apoi smântână. Se aşază o treime din cantitatea de cremă pe blatul de jos.
Se taie căpşunile în două şi se aşază pe stratul de cremă cu susul în jos, încrustându-le bine. Se acoperă cu restul de cremă şi se nivelează suprafaţa. Se aşază deasupra al doilea blat, însiropat şi el. Se dă la frigider 6 ore.
Inainte de servire se desprinde prăjitura din inel şi se transferă pe un platou; se presară zahăr şi se decorează cu fructe şi frunze de mentă.
Pofta buna!