Prajitura Fraisier

Printeaza

Prajitura Fraisier din: oua, zahar pudra, faina, unt, apa, ceai de fructe de padure, zahar fin, smantana, capsuni, coacaze, menta.

Ingrediente:Prajitura Fraisier

Blat:

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr pudră
  • 125 g făină
  • unt pentru uns forma

Sirop:

  • 150 g zahăr pudră
  • 120 ml apă
  • 1 plic ceai de fructe de pădure

Cremă:

  • 250 g unt moale
  • 50 ml apă
  • 140 g zahăr fin
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g smântână
  • 300 g căpşuni

Ornat:

  • 1 căpşună mare
  • 1 ciorchine coacăze roşii
  • câteva frunze de mentă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu zahăr pudră până ce se albesc. Se bat albuşurile şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri. Se adaugă faina cernută printr-o sită, în două reprize şi se omogenizează bine.

Se încinge cuptorul la 180°C (termostat 6). Se aşază compoziţia de blat într-o formă unsă şi se dă la cuptor cca 10-15 minute. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe 2 niveluri.

Se prepară siropul: se dă în clocot apa cu zahăr şi se adaugă pliculeţul de ceai; se infuzează 5 minute, apoi se lasă să se răcească complet. Se aşază blatul inferior pe un platou, înconjurat de un cadru metalic. Se în- siropează, aplicând siropul cu pensula.

Se prepară crema: se bate untul într-un bol. Se fierbe un sirop din apă cu zahăr. Se bat într-un bol ouăle întregi şi gălbenuşurile; se adaugă siropul, turnând în fir subţire şi se bate cu mixerul până ce se răceşte complet.

Se înglobează apoi untul bătând continuu.

Se înglobează apoi smântână. Se aşază o treime din cantitatea de cremă pe blatul de jos.

Se taie căpşunile în două şi se aşază pe stratul de cremă cu susul în jos, încrustându-le bine. Se acoperă cu restul de cremă şi se nivelează suprafaţa. Se aşază deasupra al doilea blat, însiropat şi el. Se dă la frigider 6 ore.

Inainte de servire se desprinde prăjitura din inel şi se transferă pe un platou; se presară zahăr şi se decorează cu fructe şi frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.