Ciorba cu afumatura si legume
PrinteazaCiorba cu afumatura si legume din: costita, ceapa, morcovi, vanata, ardei, conopida, rosii, telina, varza, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 500 g costiţă afumată
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 vânătă mare
- 2 ardei graşi
- 1 conopidă potrivită
- 5 roşii
- 1 ţelină mică
- 1 varză mică
- 100 ml ulei
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Tai costiţa felii şi o prăjeşti 4-5 minute în ulei, apoi adaugi ceapa tocată mărunt.
Cureţi legumele, le speli şi le tai în cubuleţe, mai puţin varza, pe care o tai mărunt. Desfaci conopida în bucheţele, pe care le pui la fiert în 4 litri de apă.
Adaugi costiţa şi ceapa, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să fiarbă 50 de minute. La final, adaugi verdeaţa tocată şi acreşti cu zeamă de lămâie.
Ciorba cu afumatura si legume
Pofta buna!
Foarte buna ciorba