Coaste de porc cu sos Barbeque
PrinteazaCoaste de porc cu sos Barbeque din: coaste de porc, cola, chimion, coriandru, zahar run, sare, ceapa, usturoi, unt, burbon, ketchup, pasta de tomate, otet, sos Worcestershire, ardei iute.
- 2 kg coaste de porc
- 200 ml cola
- 1 linguriţă de seminţe de chimion
- 1 linguriţă de boabe de coriandru
- 1 linguriţă de frunze de coriandru
- 50 g zahăr brun
- 2 linguriţe de sare
Pentru sosul Barbecue:
- 1 ceapă
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 lingură de unt
- 80 ml burbon
- 200 g ketchup
- 2 linguri de pastă de tomate
- 2 linguri de oţet balsamic
- 1 lingură de sos Worchestershire
- 50 g zahăr brun
- 1/2 linguriţă de ardei iute roşu
- 1 vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Zdrobiţi boabele şi frunzele de coriandru, sarea, chimionul şi zahărul şi asezonaţi coastele cu acest amestec. Aşezaţi-le vertical în tavă, pe hârtie de copt, apoi turnaţi o cană de apă şi cola. Acoperiţi tava cu folie alimentară, abia apoi cu folie de aluminiu şi introduceţi în cuptorul preîncălzit la 140°C timp de aproximativ patru ore.
Pentru sos, tăiaţi fin ceapa şi usturoiul, prăjiţi-le în unt, apoi turnaţi şi burbonul. Lăsaţi amestecul să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, până când se îngroaşă.
Apoi adăugaţi ketchupul, pasta de roşii, oţetul balsamic, sosul Worchestershire, zahărul, sarea şi ardeiul iute. Pasaţi sosul, apoi strecuraţi-l.
Ungeţi coastele cu acest sos şi introduceţi-le din nou în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, până când sosul se caramelizează. Serviţi mâncarea caldă.
Pofta buna!