Baba ala limoncello
PrinteazaBaba ala limoncello din: oua, zahar, sare, drojdie, unt, faina, apa, zahar, lamaie, limoncello.
- 6 ouă
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 25 g drojdie
- 100 g unt
- 400 g făină
Pentru sirop:
- 700 ml apă
- 200 g zahăr
- coaja de la o lămâie
- 250 ml limoncello
Mod de preparare:
Intr-un castron pui ouăle, zahărul, untul moale, drojdia şi le baţi bine cu mixerul. Apoi adaugi făina şi sarea şi baţi până obţii un aluat elastic.
Ungi o formă de 28 cm cu unt, aşezi aluatul în formă şi îl laşi la crescut 3 ore, acoperit cu folie de plastic. După 3 ore, coci la 220 grade, pentru 30 de minute.
Intre timp, faci siropul: pui apa, zahărul şi coaja de lămâie şi le fierbi 20 de minute. Când e gata, iei siropul de pe foc şi adaugi limoncello.
Scoţi apoi baba din cuptor şi o înţepi bine cu o scobitoare peste tot, după care torni câte puţin din siropul pregătit, până îl absoarbe pe tot. Laşi la răcit în formă.
Când e rece, răstorni cozonacul pe platou. Se poate servi simplu, cu frişcă şi fructe alături ori umplut.
Baba ala limoncello
Pofta buna!