Tort Victoria

Printeaza

Tort Victoria din: zahar, unt, faina, portocala, praf de copt, sare, oua, gem de capsune, frisca, zahar pudra.

Ingrediente:Tort Victoria

Pentru blat:

  • 200 g zahăr
  • 200 g unt moale
  • 200 g făină
  • coaja unei portocale
  • o linguriţă praf de copt
  • sare
  • 4 ouă

Pentru umplutură:

  • gem de căpşune
  • 150 ml frişcă lichidă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se bate untul, se adaugă zahărul şi se continuă mixarea pentru a obţine o cremă spumoasă. Separat, se bat ouăle si apoi se adaugă puţin câte puţin peste crema de unt.

Se amestecă făina cu praful de copt si un praf de sare plus coaja de portocale, mixând la viteză redusă. Se toarnă aluatul într-o formă de copt neadezivă sau într-una tapetată cu hârtie si se coace 30 de minute.

Se lasă apoi 15 minute în tavă înainte de a scoate blatul şi a-l aşeza pe platoul de servit. Se taie cu un cuţit cu lamă lungă.

Se pune un strat de gem. Se bate frişca rece si se adaugă, apoi se asază al doilea blat. Se presară cu zahăr pudră $i se lasă o oră să stea înainte de a-l tăia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.