Tort Victoria
PrinteazaTort Victoria din: zahar, unt, faina, portocala, praf de copt, sare, oua, gem de capsune, frisca, zahar pudra.
Pentru blat:
- 200 g zahăr
- 200 g unt moale
- 200 g făină
- coaja unei portocale
- o linguriţă praf de copt
- sare
- 4 ouă
Pentru umplutură:
- gem de căpşune
- 150 ml frişcă lichidă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bate untul, se adaugă zahărul şi se continuă mixarea pentru a obţine o cremă spumoasă. Separat, se bat ouăle si apoi se adaugă puţin câte puţin peste crema de unt.
Se amestecă făina cu praful de copt si un praf de sare plus coaja de portocale, mixând la viteză redusă. Se toarnă aluatul într-o formă de copt neadezivă sau într-una tapetată cu hârtie si se coace 30 de minute.
Se lasă apoi 15 minute în tavă înainte de a scoate blatul şi a-l aşeza pe platoul de servit. Se taie cu un cuţit cu lamă lungă.
Se pune un strat de gem. Se bate frişca rece si se adaugă, apoi se asază al doilea blat. Se presară cu zahăr pudră $i se lasă o oră să stea înainte de a-l tăia.
Pofta buna!