Tort de martipan cu migdale
PrinteazaTort de martipan cu migdale din: unt, zahar, lamaie, oua, faina, praf de copt, migdale, fructe, vin, martipan, gem, oua de ciocolata.
- 175 g unt
- 175 g zahăr
- 1 lâmâie
- 4 ouă
- 250 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 75 g migdale măcinate
- 250 g fructe deshidratate (stafide, caise, curmale)
- 150 g fructe confiate (cireşe, portocale)
- 40 ml vin sherry
- 600 g marţipan
- 2 linguri cu gem de caise
- 100 g zahăr pudră
- ouă de ciocolată pentru decor
Mod de preparare:
Freacă spumă zahărul cu untul moale. Incorporează coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Cerne făina cu praful de copt şi migdalele măcinate.
Taie mărunt fructele şi stropeş-te-le cu sherry. Amestecă uşor crema de unt cu cea de ouă, făinurile şi fructele.
Toarnă jumătate din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt, împarte marţipanul în două părţi egale şi întinde una dintre ele sub formă de foaie cu diametrul tăvii de copt.
Aşază foaia peste compoziţia din tavă şi toarnă deasupra restul. Coace blatul cca 90 de minute. Scoate din cuptor şi unge cu gemul de caise.
Frământă restul de marţipan cu zahărul pudră şi împarte compoziţia în două. Intinde o foaie din jumătate de compoziţie şi aşaz-o deasupra blatului răcorit.
Din restul de marţipan formează 11 bile cu care decorează tortul, alături de ouă de ciocolată.
Tort de martipan cu migdale
Pofta buna!
Foarte bun tortuld e martipan