Tort de martipan cu migdale

Printeaza

Tort de martipan cu migdale din: unt, zahar, lamaie, oua, faina, praf de copt, migdale, fructe, vin, martipan, gem, oua de ciocolata.

Ingrediente:Tort_de_martipan_cu_migdale

  • 175 g unt
  • 175 g zahăr
  • 1 lâmâie
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 75 g migdale măcinate
  • 250 g fructe deshidratate (stafide, caise, curmale)
  • 150 g fructe confiate (cireşe, portocale)
  • 40 ml vin sherry
  • 600 g marţipan
  • 2 linguri cu gem de caise
  • 100 g zahăr pudră
  • ouă de ciocolată pentru decor

 

Mod de preparare:

Freacă spumă zahărul cu untul moale. Incorporează coaja de lămâie şi ouăle, unul câte unul. Cerne făina cu praful de copt şi migdalele măcinate.

Taie mărunt fructele şi stropeş-te-le cu sherry. Amestecă uşor crema de unt cu cea de ouă, făinurile şi fructele.

Toarnă jumătate din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt, împarte marţipanul în două părţi egale şi întinde una dintre ele sub formă de foaie cu diametrul tăvii de copt.

Aşază foaia peste compoziţia din tavă şi toarnă deasupra restul. Coace blatul cca 90 de minute. Scoate din cuptor şi unge cu gemul de caise.

Frământă restul de marţipan cu zahărul pudră şi împarte compoziţia în două. Intinde o foaie din jumătate de compoziţie şi aşaz-o deasupra blatului răcorit.

Din restul de marţipan formează 11 bile cu care decorează tortul, alături de ouă de ciocolată.

Tort de martipan cu migdale

Tort_de_martipan_cu_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun tortuld e martipan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.