Desert delicios: Choux a la creme

Printeaza

Choux a la creme din: apa, lapte, unt, zahar, sare, faina, oua, bicarbonat, budinca de vanilie, frisca, gelatina granulata.

Ingrediente:Choux a la creme

Choux:

  • 125 ml apă
  • 125ml lapte
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 vârf cuţit de sare
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat

Cremă:

  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă (30% grăsime)
  • 1 linguriţă gelatină granulată
  • 100 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se prepară gogoşelele: se dă în clocot laptele cu apă, unt, zahăr şi sare. Se adaugă făina dintr-o dată, amestecând energic, până când se formează o sferă de aluat care se dezlipeşte de vas. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă ouăle unul câte unul şi bicarbonatul.

Se încinge cuptorul la foc mediu spre iute. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se şpriţează bile de aluat, la distanţă de 5 cm între ele. Se coc 20 de min., fără a deschide uşa.

Budinca se prepară conform descrierii; se răceşte. Se adaugă frişca bătută şi gelatina înmuiată în lapte şi dizolvată la bain-marie. Se umplu gogoşelele cu cremă şi frişcă şi se servesc cu căpşuni.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.