Desert delicios: Choux a la creme
PrinteazaChoux a la creme din: apa, lapte, unt, zahar, sare, faina, oua, bicarbonat, budinca de vanilie, frisca, gelatina granulata.
Choux:
- 125 ml apă
- 125ml lapte
- 100 g unt
- 1 linguriţă zahăr
- 1 vârf cuţit de sare
- 150 g făină
- 3 ouă
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
Cremă:
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 200 ml frişcă lichidă (30% grăsime)
- 1 linguriţă gelatină granulată
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Se prepară gogoşelele: se dă în clocot laptele cu apă, unt, zahăr şi sare. Se adaugă făina dintr-o dată, amestecând energic, până când se formează o sferă de aluat care se dezlipeşte de vas. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă ouăle unul câte unul şi bicarbonatul.
Se încinge cuptorul la foc mediu spre iute. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se şpriţează bile de aluat, la distanţă de 5 cm între ele. Se coc 20 de min., fără a deschide uşa.
Budinca se prepară conform descrierii; se răceşte. Se adaugă frişca bătută şi gelatina înmuiată în lapte şi dizolvată la bain-marie. Se umplu gogoşelele cu cremă şi frişcă şi se servesc cu căpşuni.
Pofta buna!