Cotlet de porc in vin cu piure de telina

Printeaza

Cotlet de porc in vin cu piure de telina din: telina, cotlet de porc, ceapa, morcov, usturoi, unt, vin, ketchup, condimente, sos de soia, miere, ulei, frisca, compot de caise.

Ingrediente:Cotlet_de_porc_in_vin_cu_piure_de_telina

  • 1 kg rădăcină de ţelină
  • 600 g cotlet fără os
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 6 căţei de usturoi
  • 80 g unt
  • 1 linguriţă de condimente pentru friptură de porc
  • 4 linguri de ketchup
  • 50 ml sos de soia
  • 50 ml vin roşu sec
  • 1 linguriţă de miere
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml frişcă lichidă
  • compot de caise

 

Mod de preparare:

Curăţă şi pisează usturoiul, adaugă condimentele, sosul de soia, ketchupul, vinul roşu şi mierea. Taie cotletul în bucăţi potrivite şi dă-le prin acest amestec, acoperă şi lasă la frigider câteva ore.

Taie ceapa şi morcovul bucăţi, asază-le în tavă. Scurge carnea şi păstrează saramura. Prăjeşte carnea în uleiul încins. Când e pătrunsă, aşaz-o în tavă peste legume.

Toarnă puţină apă şi dă-o la cuptor pentru 50 de minute.

Curăţă telina, tai-o în bucăţi şi fierbe-o în apă cu sare. Când e gata, strecoar-o şi adaugă 40 g de unt, frişca şi bate la mixer până se face cremoasă.

Scurge compotul de caise şi pune zeama pe foc cu restul de unt. Amestecă saramura cu sosul în care s-a prăjit carnea, pune pe foc, apoi strecoară şi toarnă peste friptură, când o serveşti.

Pune alături garnitura de piure de ţelină şi caisele din compot.

Cotlet de porc in vin cu piure de telina

Cotlet_de_porc_in_vin_cu_piure_de_telina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.