Cotlet de porc in vin cu piure de telina
PrinteazaCotlet de porc in vin cu piure de telina din: telina, cotlet de porc, ceapa, morcov, usturoi, unt, vin, ketchup, condimente, sos de soia, miere, ulei, frisca, compot de caise.
- 1 kg rădăcină de ţelină
- 600 g cotlet fără os
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 6 căţei de usturoi
- 80 g unt
- 1 linguriţă de condimente pentru friptură de porc
- 4 linguri de ketchup
- 50 ml sos de soia
- 50 ml vin roşu sec
- 1 linguriţă de miere
- 2 linguri de ulei
- 100 ml frişcă lichidă
- compot de caise
Mod de preparare:
Curăţă şi pisează usturoiul, adaugă condimentele, sosul de soia, ketchupul, vinul roşu şi mierea. Taie cotletul în bucăţi potrivite şi dă-le prin acest amestec, acoperă şi lasă la frigider câteva ore.
Taie ceapa şi morcovul bucăţi, asază-le în tavă. Scurge carnea şi păstrează saramura. Prăjeşte carnea în uleiul încins. Când e pătrunsă, aşaz-o în tavă peste legume.
Toarnă puţină apă şi dă-o la cuptor pentru 50 de minute.
Curăţă telina, tai-o în bucăţi şi fierbe-o în apă cu sare. Când e gata, strecoar-o şi adaugă 40 g de unt, frişca şi bate la mixer până se face cremoasă.
Scurge compotul de caise şi pune zeama pe foc cu restul de unt. Amestecă saramura cu sosul în care s-a prăjit carnea, pune pe foc, apoi strecoară şi toarnă peste friptură, când o serveşti.
Pune alături garnitura de piure de ţelină şi caisele din compot.
Cotlet de porc in vin cu piure de telina
Pofta buna!