Budinca de orez cu ficatei
PrinteazaBudinca de orez cu ficatei din: orez, ficatei, ceapa, usturoi, morcov, ciuperci, unt, ulei, sare, piper, boia.
- 200 g orez cu bob rotund
- 300 g ficăţei de pui
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 morcov
- 5 ciuperci
- 1 lingură de unt
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Fierbe orezul cu morcovul în apă cu sare. Când este legat, scoate morcovul şi lasă orezul să se răcească. Căleşte ficăţeii, împreună cu ceapa şi usturoiul.
Amestecă apoi ciupercile, adaugă sare şi piper. Unge cu unt un vas termorezistent, aşază amestecul de ficăţei şi ciuperci ca prim strat, apoi orezul.
Netezeşte uşor, presară boia şi dă la cuptor 30 de minute. Serveşte budinca cu decor din rondele de castravete murat şi verdeaţă.
Pofta buna!