Budinca de orez cu ficatei

Printeaza

Budinca de orez cu ficatei din: orez, ficatei, ceapa, usturoi, morcov, ciuperci, unt, ulei, sare, piper, boia.

Ingrediente:Budinca de orez cu ficatei

  • 200 g orez cu bob rotund
  • 300 g ficăţei de pui
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 morcov
  • 5 ciuperci
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul cu morcovul în apă cu sare. Când este legat, scoate morcovul şi lasă orezul să se răcească. Căleşte ficăţeii, împreună cu ceapa şi usturoiul.

Amestecă apoi ciupercile, adaugă sare şi piper. Unge cu unt un vas termorezistent, aşază amestecul de ficăţei şi ciuperci ca prim strat, apoi orezul.

Netezeşte uşor, presară boia şi dă la cuptor 30 de minute. Serveşte budinca cu decor din rondele de castravete murat şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.