Gogosele dulci cu gem

Printeaza

Gogosele dulci cu gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, oua, lapte, gem.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 4 g drojdie uscată
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • gem
  • 4 linguri zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Într-un vas se pune făina, i se face un gol în mijloc şi se pun sarea, zahărul, ouăle, drojdia şi uleiul.

Se amestecă cu o lingură, se adaugă laptele progresiv şi apoi se acoperă şi se lasă aluatul să stea două ore.

Se întinde aluatul pe masa de lucru şi, cu ajutorul unei forme rotunde, se decu-pează gogoşile.

În centrul fiecărui cerc de aluat se pune 1/4 de lingurită de gem.

Se acoperă şi se modelează bilute de aluat care se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră pe servete de hârtie si se presară cu zahăr pudră.

 

Gogosele dulci cu gem

Gogosele_dulci_cu_gem

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.