Gogosele dulci cu gem
PrinteazaGogosele dulci cu gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, oua, lapte, gem.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 4 g drojdie uscată
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 100 ml lapte
- gem
- 4 linguri zahăr
- ulei pentru prăjit
- zahar pudra
Mod de preparare:
Într-un vas se pune făina, i se face un gol în mijloc şi se pun sarea, zahărul, ouăle, drojdia şi uleiul.
Se amestecă cu o lingură, se adaugă laptele progresiv şi apoi se acoperă şi se lasă aluatul să stea două ore.
Se întinde aluatul pe masa de lucru şi, cu ajutorul unei forme rotunde, se decu-pează gogoşile.
În centrul fiecărui cerc de aluat se pune 1/4 de lingurită de gem.
Se acoperă şi se modelează bilute de aluat care se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră pe servete de hârtie si se presară cu zahăr pudră.
Gogosele dulci cu gem
Pofta buna!