Musaca de cartofi cu nucsoara

Printeaza

Musaca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, carne, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, cascaval.

Ingrediente:Musaca de cartofi cu nucsoara

  • 6 cartofi noi
  • 600 g carne tocată
  • o ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • puţin cimbru
  • 5-6 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 400 ml lapte
  • nucşoară
  • 25 g caşcaval sau parmezan
  • un ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se amestecă bine cu ceapa, cimbrul şi căţeii de usturoi şi se pun la călit în 3 linguri de ulei. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă 10 minute pe foc.

Jumătate dintre cartofi se feliază şi se călesc foarte puţin. Restul de cartofi se feliază şi se lasă cruzi.

Pentru sos, se topeşte untul, se adaugă făina şi apoi se toarnă laptele. Se potriveşte gustul de nucşoară, sare şi piper.

Intr-un vas de cuptor se pun straturi alternative de cartofi rumeniţi, carne şi cartofi cruzi. Se toarnă sosul şi apoi oul bătut.

Se presară cu caşcaval şi se lasă la cuptor 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.