Musaca de cartofi cu nucsoara
PrinteazaMusaca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, carne, ceapa, usturoi, cimbru, ulei, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, cascaval.
- 6 cartofi noi
- 600 g carne tocată
- o ceapă
- 2 căţei usturoi
- puţin cimbru
- 5-6 linguri ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- 50 g unt
- 50 g făină
- 400 ml lapte
- nucşoară
- 25 g caşcaval sau parmezan
- un ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se amestecă bine cu ceapa, cimbrul şi căţeii de usturoi şi se pun la călit în 3 linguri de ulei. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă 10 minute pe foc.
Jumătate dintre cartofi se feliază şi se călesc foarte puţin. Restul de cartofi se feliază şi se lasă cruzi.
Pentru sos, se topeşte untul, se adaugă făina şi apoi se toarnă laptele. Se potriveşte gustul de nucşoară, sare şi piper.
Intr-un vas de cuptor se pun straturi alternative de cartofi rumeniţi, carne şi cartofi cruzi. Se toarnă sosul şi apoi oul bătut.
Se presară cu caşcaval şi se lasă la cuptor 45 de minute.
Pofta buna!