Chiftele de ton cu sos de patrunjel
PrinteazaChiftele de ton cu sos de patrunjel din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, coriandru, menta, fulgi de ovaz, patrunjel, cascaval, parmezan, sare, piper, conserva de ton, ulei, pesmet, iaurt, tahini, lamaie.
Pentru chiftele:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- câte 1 legătură coriandru şi mentă
- 2 linguri fulgi de ovăz
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- 50 g caşcaval ras
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
- 1 conservă ton in suc propriu, scurs
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 g pesmet
Pentru sos:
- 400 ml iaurt
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 legături pătrunjel verde
- 4 linguri pastă de susan (tahini)
- 8 linguri suc de lămâie
- lapte
- 1 căţel de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Se prepară chiftelele: se curăţă vinetele şi dovleceii; se taie cubuleţe şi se fierb la aburi cca 8 min. Se lasă la răcit. Se frământă într-un vas tonul cu dovlecei, vinete, coriandru, pesmet, mentă, pătrunjel, usturoi, ceapă, ouă, caşcaval, fulgi de ovăz, parmezan, sare, piper şi ulei; se pasează la blender.
Cu mâna umedă, se modelează biluţe şi se pun în forme mici de brioşe tapetate cu suporturi de hârtie; se coc 30 min. la 180 °C.
Se pasează la blender ingredientele pentru sos; se serveşte sosul cu chiftele şi se presară pătrunjel verde.
Pofta buna!