Tort de ciocolata cu portocala
PrinteazaTort de ciocolata cu portocala din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, coaja de portocale.
Pentru blat:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 g unt
- 75 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
Pentru cremă:
- 200 g ciocolată
- un pachet unt
Pentru servit:
- coajă rasă de portocale
Mod de preparare:
Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Untul şi ciocolata se topesc şi se toarnă peste crema cu gălbenuşuri.
Se amestecă, se adaugă făina şi se omogenizează. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă în compoziţia de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Se coace 25 de minute.
Se pregăteşte crema prin topirea ciocolatei care se pune apoi, în mai multe reprize, în untul moale. Se amestecă bine şi se lasă la frigider până ce se răceşte blatul.
Blatul se taie în două şi se umple cu cremă. Se ornează cu crema rămasă şi cu coajă de portocală rasă.
Pofta buna!