Tort de ciocolata cu portocala

Printeaza

Tort de ciocolata cu portocala din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, coaja de portocale.

Ingrediente:Tort de ciocolata cu portocala

Pentru blat:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 g unt
  • 75 g făină
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă

Pentru cremă:

  • 200 g ciocolată
  • un pachet unt

Pentru servit:

  • coajă rasă de portocale

 

Mod de preparare:

Pentru blat, gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul. Untul şi ciocolata se topesc şi se toarnă peste crema cu gălbenuşuri.

Se amestecă, se adaugă făina şi se omogenizează. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă în compoziţia de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină.

Se coace 25 de minute.

Se pregăteşte crema prin topirea ciocolatei care se pune apoi, în mai multe reprize, în untul moale. Se amestecă bine şi se lasă la frigider până ce se răceşte blatul.

Blatul se taie în două şi se umple cu cremă. Se ornează cu crema rămasă şi cu coajă de portocală rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.