Scoarta de copac cu nuca
Printeaza
- 500 g făină
- o linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 1.250 ml apă
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 275 g zahăr tos
- sare
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- o portocală
- o lămîie
- un baton de scorţişoară
- 200 g miezuri de nucă
- frişcă
Mod de preparare:
Bicarbonatul se amestecă bine cu 250 ml apă, 75 g zahăr, sarea, pudra de scorţişoară, 70 ml ulei şi se toarnă peste făină. Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se lasă să stea zece minute, se întind foi subţiri şi se strîng sub formă de evantai.
Se aşază într-o tavă în care s-au turnat 100 ml ulei, se taie în pătrate sau dreptunghiuri de dimensiuni egale, se stropesc cu restul de ulei şi se introduc în cuptor. Se coc la foc potrivit pînă cînd aluatul capătă o culoare aurie şi a absorbit tot uleiul, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă.
Se prepară un sirop din apa rămasă, 200 g zahăr tos, sucul şi coaja de la lămîie şi portocală, batonul de scorţişoară. Se fierbe, se lasă să se răcească şi, cînd este călduţ, se toarnă peste aluatul din tavă. Se lasă să absoarbă siropul, apoi se introduce la rece.
: Se servesc presărate cu j miezuri de nucă şi cu frişcă rece.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura coaja de copac
- scoarta de copac reteta