Nudli

Printeaza

Nudli din: cartofi, ou, faina, zahar, ulei, pesmet, sare.

Ingrediente:Nudli

  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 15-16 linguri făină
  • 4-5 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pesmet
  • 1 lingură de sare

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, îi răceşti şi apoi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi oul şi făina, după care omogenizezi totul bine. împărţi aluatul obţinut in 5-6 grămăjoare, din care întinzi suluri rotunde de grosimea unui deget, pe care le tai în bucăţi de 2-2 1/2 cm.

Fierbi într-o oală apă cu sare şi adaugi nudli. După ce se ridică la suprafaţă, le mai laşi să fiarbă 1-2 minute, la foc mic.

Le scurgi în strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece. Rumeneşti puţin pesmetul într-o cratiţă, în ulei, apoi adaugi nudli şi zahărul şi amesteci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.