Nudli
PrinteazaNudli din: cartofi, ou, faina, zahar, ulei, pesmet, sare.
- 3 cartofi
- 1 ou
- 15-16 linguri făină
- 4-5 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 4-5 linguri pesmet
- 1 lingură de sare
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi răceşti şi apoi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi oul şi făina, după care omogenizezi totul bine. împărţi aluatul obţinut in 5-6 grămăjoare, din care întinzi suluri rotunde de grosimea unui deget, pe care le tai în bucăţi de 2-2 1/2 cm.
Fierbi într-o oală apă cu sare şi adaugi nudli. După ce se ridică la suprafaţă, le mai laşi să fiarbă 1-2 minute, la foc mic.
Le scurgi în strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece. Rumeneşti puţin pesmetul într-o cratiţă, în ulei, apoi adaugi nudli şi zahărul şi amesteci.
Pofta buna!