Pizza quatro stagioni
PrinteazaPizza quatro stagioni din: faina, sare, drojdie, ulei, sos de rosii, salam, mozzarella, ardei, ceapa, malsine, ulei, busuioc.
Pentru aluat:
- 350 g faina + 100 g pentru lucru
- 2 linguriţe sare
- un plic drojdie uscată
- 3 linguri ulei
- 250 ml apă călduţă
Pentru garnitură:
- 2 linguri sos de rosii
- 100 g salam
- 100 g mozzarella
- un ardei gras
- căteva inele de ceapă
- 100 g măsline
- 2 linguri ulei
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pentru aluat, făina se pune într-un vas si se adaugă, în ordine, sarea, drojdia si uleiul.
Se toarnă apă putin câte putin, amestecând cu lingura, apoi se frământă şi se lasă să stea aluatul timp de o oră, la cald, acoperit cu un şervet.
Pe masa presărată cu făină se frământă un pic aluatul şi apoi se întinde într-o foaie rotundă. Se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se unge cu sos si se pun ingredientele pentru garnitură.
Se stropeşte cu putin ulei şi se coace 15 minute.
Pizza quatro stagioni
Pofta buna!