Pizza quatro stagioni

Printeaza

Pizza quatro stagioni din: faina, sare, drojdie, ulei, sos de rosii, salam, mozzarella, ardei, ceapa, malsine, ulei, busuioc.

Ingrediente:Pizza_quatro_stagioni

Pentru aluat:

  • 350 g faina + 100 g pentru lucru
  • 2 linguriţe sare
  • un plic drojdie uscată
  • 3 linguri ulei
  • 250 ml apă călduţă

Pentru garnitură:

  • 2 linguri sos de rosii
  • 100 g salam
  • 100 g mozzarella
  • un ardei gras
  • căteva inele de ceapă
  • 100 g măsline
  • 2 linguri ulei
  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se pune într-un vas si se adaugă, în ordine, sarea, drojdia si uleiul.

Se toarnă apă putin câte putin, amestecând cu lingura, apoi se frământă şi se lasă să stea aluatul timp de o oră, la cald, acoperit cu un şervet.

Pe masa presărată cu făină se frământă un pic aluatul şi apoi se întinde într-o foaie rotundă. Se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, se unge cu sos si se pun ingredientele pentru garnitură.

Se stropeşte cu putin ulei şi se coace 15 minute.

Pizza quatro stagioni

Pizza_quatro_stagioni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.