Supa de chimen cu legume si crutoane
PrinteazaSupa de chimen cu legume si crutoane din: chimen, faina, untura, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, sare, crutoane.
- o linguriţă chimen
- o lingură faină
- o lingură untură
- o ceapă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- sare
- crutoane
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, morcovul, pătrunjelul şi se pun la fiert în puţină apă rece; când s-a fiert zarzavatul, se strecoară zeama.
Intr-o cratiţă se încinge untura, se adaugă faina şi chimenul, amestecand mereu, până prinde o culoare aurie, apoi se stinge turnând treptat un pahar de apă rece. Făina se îngroaşă.
Se adaugă zeama de la legume, se potriveşte de sare şi se mai dă în câteva clocote. Când se serveşte, în farfurie se adaugă crutoanele.
Pofta buna!