Supa de chimen cu legume si crutoane

Printeaza

Supa de chimen cu legume si crutoane din: chimen, faina, untura, ceapa, morcov, patrunjel, ardei, rosii, sare, crutoane.

Ingrediente:Supa de chimen cu legume si crutoane

  • o linguriţă chimen
  • o lingură faină
  • o lingură untură
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii
  • sare
  • crutoane

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, morcovul, pătrunjelul şi se pun la fiert în puţină apă rece; când s-a fiert zarzavatul, se strecoară zeama.

Intr-o cratiţă se încinge untura, se adaugă faina şi chimenul, amestecand mereu, până prinde o culoare aurie, apoi se stinge turnând treptat un pahar de apă rece. Făina se îngroaşă.

Se adaugă zeama de la legume, se potriveşte de sare şi se mai dă în câteva clocote. Când se serveşte, în farfurie se adaugă crutoanele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.