Chec din zahar ars
PrinteazaChec din zahar ars din: oua, zahar, smantana, ulei, faina, nuci, rahat, bicarbonat, sare.
- 2 ouă
- 2 ceşti zahăr
- 3 linguri smântână
- 3 linguri ulei
- 2 1/2 ceşti faină
- nuci tăiate
- rahat
- bicarbonat
- puţină sare
Mod de preparare:
Se caramelizează o ceaşcă de zahăr şi se stinge cu o ceaşcă de apă.
După ce se topeşte zahărul, se lasă să se răcească, apoi se adaugă o ceaşcă de zahăr, 2 ouă întregi, un vârf de cuţit sare, o linguriţă plină de bicarbonat, 3 linguri de smântână, 3 linguri de ulei, 2 1/2 ceşti de făină şi nuci tăiate şi/sau rahat.
Se amestecă toate şi se toarnă în forma de chec; se coace în cuptorul încălzit în prealabil.
Pofta buna!