Chifla cu branza

Printeaza

Chifla cu branza din: oua, faina, sare, lapte, drojdie, untura, branza, smantana, lamaie.

Ingrediente:Chifla cu branza

  • 3 ouă
  • 500 g faină
  • un vârf de cuţit sare
  • 30 g drojdie
  • puţin lapte
  • zahăr
  • untură
  • brânză
  • zahăr vanilat
  • smântână
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Facem un aluat frământat cu lapte, 2 ouă, sare, zahăr după gust, puţină drojdie şi faină cât să nu fie prea tare.

Intindem imediat aluatul pe un şervet curat, într-o foaie subţire, o stropim cu untură fierbinte, apoi punem brânza (pe care am pregătit-o cu zahăr, ou, zahăr vanilat şi coajă rasă de lămâie).

Cu ajutorul şervetului, rulăm aluatul sub formă de chiflă (cozonac) şi o aşezăm în tava unsă şi tapetată dinainte.

Lăsăm să dospească timp de o oră şi jumătate, apoi o coacem în cuptorul încins şi o stropim din când în când cu smântână caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.