Chifla cu branza
PrinteazaChifla cu branza din: oua, faina, sare, lapte, drojdie, untura, branza, smantana, lamaie.
- 3 ouă
- 500 g faină
- un vârf de cuţit sare
- 30 g drojdie
- puţin lapte
- zahăr
- untură
- brânză
- zahăr vanilat
- smântână
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Facem un aluat frământat cu lapte, 2 ouă, sare, zahăr după gust, puţină drojdie şi faină cât să nu fie prea tare.
Intindem imediat aluatul pe un şervet curat, într-o foaie subţire, o stropim cu untură fierbinte, apoi punem brânza (pe care am pregătit-o cu zahăr, ou, zahăr vanilat şi coajă rasă de lămâie).
Cu ajutorul şervetului, rulăm aluatul sub formă de chiflă (cozonac) şi o aşezăm în tava unsă şi tapetată dinainte.
Lăsăm să dospească timp de o oră şi jumătate, apoi o coacem în cuptorul încins şi o stropim din când în când cu smântână caldă.
Pofta buna!