Curcan umplut cu nuca

Printeaza

Curcan umplut cu nuca din: curcan, nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel, rom, sare, piper.

Ingrediente:Curcan umplut cu nuca

  • 1 curcan de 3,5 kg
  • 500 g miez de nucă
  • 500 g ceapă
  • 200 ml ulei
  • 5-6 ouă
  • 100 g pesmet alb
  • pătrunjel verde tocat fin
  • 50 ml rom
  •  sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi foarte bine curcanul, apoi tamponaţi-l cu un şervet foarte curat. Daţi carnea curcanului cu puţina sare şi lăsati-o la rece până când pregătiţi umplutura.

Puneţi miezul de nucă într-o tavă peste hârtie alba şi daţi-i la cuptor cu foc slab, lăsând uşa acestuia deschisă pentru 4-5 minute. Când miezul de nucă s-a răcit, frecaţi-l in palme şi îndepărtati-i cojile.

Măcinaţi-l apoi în maşina pentru nuci.

Separat, tocaţi ceapa mărunt, căliţi-o cu o parte din ulei până când se rumeneşte uşor.

In acelaşi vas luat la o parte de pe foc puneţi pesmetul, pătrunjel verde tocat fin, ouăle crude, sare, piper, nucile macinate.

Omogenizaţi amestecul, umpleţi curcanul cu acesta, ungeţi-l cu restul de ulei şi stropiţi-l des în timpul frigerii cu sosul din tava. Frigerea durează 2-3 ore la foc domol.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.