Curcan umplut cu nuca
PrinteazaCurcan umplut cu nuca din: curcan, nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel, rom, sare, piper.
- 1 curcan de 3,5 kg
- 500 g miez de nucă
- 500 g ceapă
- 200 ml ulei
- 5-6 ouă
- 100 g pesmet alb
- pătrunjel verde tocat fin
- 50 ml rom
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi foarte bine curcanul, apoi tamponaţi-l cu un şervet foarte curat. Daţi carnea curcanului cu puţina sare şi lăsati-o la rece până când pregătiţi umplutura.
Puneţi miezul de nucă într-o tavă peste hârtie alba şi daţi-i la cuptor cu foc slab, lăsând uşa acestuia deschisă pentru 4-5 minute. Când miezul de nucă s-a răcit, frecaţi-l in palme şi îndepărtati-i cojile.
Măcinaţi-l apoi în maşina pentru nuci.
Separat, tocaţi ceapa mărunt, căliţi-o cu o parte din ulei până când se rumeneşte uşor.
In acelaşi vas luat la o parte de pe foc puneţi pesmetul, pătrunjel verde tocat fin, ouăle crude, sare, piper, nucile macinate.
Omogenizaţi amestecul, umpleţi curcanul cu acesta, ungeţi-l cu restul de ulei şi stropiţi-l des în timpul frigerii cu sosul din tava. Frigerea durează 2-3 ore la foc domol.
Pofta buna!