Ghiveci cu dovlecei si carnati
PrinteazaGhiveci cu dovlecei si carnati din: dovleac, kaizer afumat, carnati, ceapa, concentrat, rosii, boia.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 70 g kaizer afumat
- 200 g cârnaţi
- 1 ceapă
- 1 cub concentrat (cu aromă de tocăniţă)
- 3 roşii
- boia
Mod de preparare Ghiveci cu dovlecei si carnati:
Se dă dovleacul prin răzătoarea cu găuri mari. Se sărează şi se lasă deoparte.
Se taie cuburi mici kaizerul, se topeşte într-o cratiţă, iar după ce a lăsat suficientă grăsime, se adaugă cârnaţii tăiaţi felii
. Se taie mărunt ceapa şi se pune în cratiţă.
Când ceapa a devenit sticloasă, se presară o linguriţă de boia, se adaugă cubul de concentrat şi roşiile, curăţate şi tăiate sferturi.
Se stoarce miezul de dovleac de zeama pe care a lăsat-o şi se adaugă în cratiţă. Se fierb împreună sub capac timp de 5-10 minute.
Dacă este necesar, se poate adăuga puţină zeamă sărată, rămasă de la dovleac.
Pofta buna!