Anghemacht din gaina

Printeaza

Anghemacht din gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, faian, lamaie, cartofi, sare.

Ingrediente:Anghemacht din gaina

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 150 g zarzavat de supă
  • 2 cepe
  • 150 g unt sau margarină
  • 4 linguri cu făină
  • 1 lămâie mare şi zemoasă
  • sare
  • 500 g cartofi

Mod de preparare:

Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, apoi tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o la fiert. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi zarzavatul întreg cu ceapa curăţată, tăiată în jumătăţi şi cu 1 linguriţă de sare.

Când carnea este fiartă, scoateţi-o pe un platou şi zeama strecuraţi-o. Separat, căliţi foarte puţin în unt făina şi stingeţi cu zeama strecurată.

Acest sos trebuie fiert 12-15 minute, pe foc mic, amestecând continuu să nu se lipească. Acriţi-l apoi cu zeamă de lămâie şi puneţi în el felii subţiri de lămâie, fără coajă.

Drept garnitură aduceţi pe masă, la anghemacht, cartofi fierţi natur.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.