Anghemacht din gaina
PrinteazaAnghemacht din gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, faian, lamaie, cartofi, sare.
- 1, 2 kg carne de găină
- 150 g zarzavat de supă
- 2 cepe
- 150 g unt sau margarină
- 4 linguri cu făină
- 1 lămâie mare şi zemoasă
- sare
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, apoi tăiaţi-o în bucăţi şi puneţi-o la fiert. Luaţi foarte bine spuma, adăugaţi zarzavatul întreg cu ceapa curăţată, tăiată în jumătăţi şi cu 1 linguriţă de sare.
Când carnea este fiartă, scoateţi-o pe un platou şi zeama strecuraţi-o. Separat, căliţi foarte puţin în unt făina şi stingeţi cu zeama strecurată.
Acest sos trebuie fiert 12-15 minute, pe foc mic, amestecând continuu să nu se lipească. Acriţi-l apoi cu zeamă de lămâie şi puneţi în el felii subţiri de lămâie, fără coajă.
Drept garnitură aduceţi pe masă, la anghemacht, cartofi fierţi natur.
Pofta buna!