Reteta pilaf cu carne de gaina
PrinteazaReteta pilaf cu carne de gaina din: carne de gaina, smantana, faina, unt, lapte, orez, ceapa, sare.
- 1, 2 kg carne de găină
- 250 g smântână
- 1 lingură cu făină
- 150 g unt
- sare
- 1 pahar cu lapte
- 250 g orez
- 1/2 l supă de pasăre sau apă
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-le şi înăbuşiţi-le cu 100 g unt. Când carnea s-a rumenit frumos, pe toate feţele, scoateţi-o în alt vas.
In grăsimea rămasă, căliţi foarte puţin făina, stingeţi cu smântână diluată cu lapte şi fierbeţi-o pe foc domol, 10 minute.
In acest sos puneţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să mai fiarbă până când carnea este bine pătrunsă. Separat, pregătiţi un pilaf simplu din orez, unt, ceapă şi 1/2 l supă.
Preparatul poate fi servit, decorat cu frunze de pătrunjel.
Pofta buna!