Reteta pilaf cu carne de gaina

Printeaza

Reteta pilaf cu carne de gaina din: carne de gaina, smantana, faina, unt, lapte, orez, ceapa, sare.

Ingrediente:Reteta pilaf cu carne de gaina

  • 1, 2 kg carne de găină
  • 250 g smântână
  • 1 lingură cu făină
  • 150 g unt
  • sare
  • 1 pahar cu lapte
  • 250 g orez
  • 1/2 l supă de pasăre sau apă
  • 1 ceapă

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi, sotaţi-le şi înăbuşiţi-le cu 100 g unt. Când carnea s-a rumenit frumos, pe toate feţele, scoateţi-o în alt vas.

In grăsimea rămasă, căliţi foarte puţin făina, stingeţi cu smântână diluată cu lapte şi fierbeţi-o pe foc domol, 10 minute.

In acest sos puneţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să mai fiarbă până când carnea este bine pătrunsă. Separat, pregătiţi un pilaf simplu din orez, unt, ceapă şi 1/2 l supă.

Preparatul poate fi servit, decorat cu frunze de pătrunjel.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.