Snitele din carne de pui

Printeaza

Snitele din carne de pui din: carne de pui, untura, oua, cartofi, faina, ceapa, costita, sos, pesmet, sare.

Ingrediente:Snitele din carne de pui

  • 1,2 kg carne de pui
  • 200 g untură de gâscă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 100 g costiţă afumată
  • 2 linguri cu sos alb
  • 200 g pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în 12 bucăţi egale, eliminaţi oasele şi bateţi puţin cu ciocanul ca pentru şniţele. Daţi apoi bucăţile de carne cu sare, piper, treceţi-le prin făină, ou bătut cu puţin lapte şi pesmet.

Intre timp fierbeţi cartofii, tăiaţi-i în felii şi sotaţi-i cu ceapă tocată şi costiţă tăiată julienne. Combinaţi totul cu sos alb.

Ungeţi o formă de şarlotă cu unt, tapetaţi-o cu pesmet, puneţi în aceasta cartofii şi daţi-i la cuptor pentru 25 de minute.

Când aceştia sunt gata, răstumaţi-i pe mijlocul platoului şi înconjuraţi-i cu bucăţi din pui, prăjite în untură de gâscă.

Separat, aduceţi pe masă sos remulad şi salată de sfeclă roşie.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.