Snitele din carne de pui
PrinteazaSnitele din carne de pui din: carne de pui, untura, oua, cartofi, faina, ceapa, costita, sos, pesmet, sare.
- 1,2 kg carne de pui
- 200 g untură de gâscă
- 2 ouă
- 1 lingură cu făină
- 500 g cartofi
- 1 ceapă
- 100 g costiţă afumată
- 2 linguri cu sos alb
- 200 g pesmet
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în 12 bucăţi egale, eliminaţi oasele şi bateţi puţin cu ciocanul ca pentru şniţele. Daţi apoi bucăţile de carne cu sare, piper, treceţi-le prin făină, ou bătut cu puţin lapte şi pesmet.
Intre timp fierbeţi cartofii, tăiaţi-i în felii şi sotaţi-i cu ceapă tocată şi costiţă tăiată julienne. Combinaţi totul cu sos alb.
Ungeţi o formă de şarlotă cu unt, tapetaţi-o cu pesmet, puneţi în aceasta cartofii şi daţi-i la cuptor pentru 25 de minute.
Când aceştia sunt gata, răstumaţi-i pe mijlocul platoului şi înconjuraţi-i cu bucăţi din pui, prăjite în untură de gâscă.
Separat, aduceţi pe masă sos remulad şi salată de sfeclă roşie.
Pofta buna!