Gasca impanata
PrinteazaGasca impanata din: gasca, conopida, cascaval, oua, unt, faina, sare, piper, cimbru, ceapa, lapte, cartofi, vin.
- 1 gâscă de 3,5 kg
- 1 kg conopidă
- 100 g caşcaval
- 3 ouă
- 150 g unt
- 1 1/4 lingură cu făină
- sare
- piper
- cimbru
- 1 ceapă mare uscată
- 1/4 l lapte
- 12 cartofi
- ficat şi pipotă de la gâscă
- 1 pahar cu vin
- 100 g file afumat
Mod de preparare:
Impănaţi piepţii de gâscă cu file afumat, după care frigeţi la cuptor cu ceapa tocată mărunt, unt, sare, piper şi vin. Când sunt gata, frumos rumeniţi, scoateţi-i şi pregătiţi sosul.
Mai puneţi 1/2 lingură cu făină, supă si sos de friptură. şi tranşati carnea de gâscă, pe care o aşezaţi pe platou. Garnisiţi cu coşuleţe de budincă din conopidă.
Combinaţi bucăţelele de budincă fierte, apoi amestecaţi-le cu sos alb, caşcaval ras, sare si 3 oua. Ungeţi cu ulei 6 castroane mici de salată, puneţi in ele conopida şi daţi la cuptor, pe baie de abur, pentru 25 de minute.
Cartofii, coaceţi-i la cuptor. Când sunt copţi, scoateţi-le o parte din miez şi umpleţi-i cu tocătura din ficat şi pipotă sotate cu ceapă şi unt.
Pofta buna!