Budinca picanta
PrinteazaBudinca picanta din: cartofi, oua, ceafa, ciuperci, slaninuta, smantana, cascaval, mazare, ceapa, unt, cimbru, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 4 ouă
- 300 g ceafă (ori costiţă) afumată
- 200 g ciuperci în saramură
- 200 g slăninuţă
- 6-7 linguri cu smântână
- 300 g caşcaval
- 100 g mazăre nouă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură cu unt
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Când s-au răcit, curăţă-i de coajă. Mărunţeşte-i cu o furculiţă.
Toacă afumătura şi ciupercile. Căleşte ceapa verde cu mazărea într-o lingură cu unt. Separat, rade 200 g de caşcaval şi bate 3 ouă într-un castron.
Amestecă totul, carnea, ciupercile, caşcavalul, ouăle, 4-5 linguri cu smântână şi potriveşte gustul de sare, piper şi cimbru. Feliază slăninuţă foarte subţire şi aşaz-o în forma de budincă.
Pune un strat de cartofi pisaţi cu furculiţa, compoziţia de afumătură, apoi din nou cartofii, ceapa verde călită cu mazărea, 100 g de caşcaval ras, restul de smântână, oul bătut şi câteva feliuţe subţiri de costiţă.
Dă la cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră.
Pofta buna!