Budinca picanta

Printeaza

Budinca picanta din: cartofi, oua, ceafa, ciuperci, slaninuta, smantana, cascaval, mazare, ceapa, unt, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Budinca picanta

  • 1 kg cartofi
  • 4 ouă
  • 300 g ceafă (ori costiţă) afumată
  • 200 g ciuperci în saramură
  • 200 g slăninuţă
  • 6-7 linguri cu smântână
  • 300 g caşcaval
  • 100 g mazăre nouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 lingură cu unt
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă. Când s-au răcit, curăţă-i de coajă. Mărunţeşte-i cu o furculiţă.

Toacă afumătura şi ciupercile. Căleşte ceapa verde cu mazărea într-o lingură cu unt. Separat, rade 200 g de caşcaval şi bate 3 ouă într-un castron.

Amestecă totul, carnea, ciupercile, caşcavalul, ouăle, 4-5 linguri cu smântână şi potriveşte gustul de sare, piper şi cimbru. Feliază slăninuţă foarte subţire şi aşaz-o în forma de budincă.

Pune un strat de cartofi pisaţi cu furculiţa, compoziţia de afumătură, apoi din nou cartofii, ceapa verde călită cu mazărea, 100 g de caşcaval ras, restul de smântână, oul bătut şi câteva feliuţe subţiri de costiţă.

Dă la cuptorul încălzit pentru o jumătate de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.