Caracatite in sos de vin

Printeaza

Caracatite in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei, vin alb sec, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Caracatite in sos de vin

  • 16 caracatiţe mici
  • 400 g morcovi tineri
  • 50 ml ulei de măsline
  • 280 ml vin alb sec
  • 1 lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură amidon
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se scurg caracatiţele; se presară sare şi piper. Se curăţă morcovii, se taie în segmente de 3 cm şi se fierb 10 min. în apă cu sare.

Se încinge uleiul, se rumeneşte la foc mic usturoiul, apoi se scoate. Se pun caracatiţele şi morcovul fiert şi se călesc 3-4 min. Se adaugă vinul şi se fierbe £ca 20 min.

Se adaugă amidonul diluat cu zeamă de lămâie, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la foc mic timp de 1-2 min. sau până când sosul se îngroaşă.

Se servesc 4 caracatiţe la o porţie, cu garnitura de morcovi şi se stropeşte tot cu sosul din tigaie.

Se ornează cu lămâie şi se presară pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.