Caracatite in sos de vin
PrinteazaCaracatite in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei, vin alb sec, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare, piper.
- 16 caracatiţe mici
- 400 g morcovi tineri
- 50 ml ulei de măsline
- 280 ml vin alb sec
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură amidon
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se scurg caracatiţele; se presară sare şi piper. Se curăţă morcovii, se taie în segmente de 3 cm şi se fierb 10 min. în apă cu sare.
Se încinge uleiul, se rumeneşte la foc mic usturoiul, apoi se scoate. Se pun caracatiţele şi morcovul fiert şi se călesc 3-4 min. Se adaugă vinul şi se fierbe £ca 20 min.
Se adaugă amidonul diluat cu zeamă de lămâie, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la foc mic timp de 1-2 min. sau până când sosul se îngroaşă.
Se servesc 4 caracatiţe la o porţie, cu garnitura de morcovi şi se stropeşte tot cu sosul din tigaie.
Se ornează cu lămâie şi se presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!