Muschiulet in sos Roquefort

Printeaza

Muschiulet in sos Roquefort din: muschiulet, ceapa, branza, faina, smantana, sare, piper, nucsoara, untura, cascaval.

Ingrediente:Muschiulet in sos Roquefort

  • 600 g muşchiuleţ
  • 1 ceapă roşie
  • 250 g brânză Roquefort
  • 3 linguri făină
  • 100 ml smântână dulce
  • sare
  • 2 linguriţe piper măcinat
  • puţină nucşoară
  • 2 linguri untură
  • 80 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Muşchiuleţul se curăţă de pieliţă, se spală, se scurge şi se taie fâşii subţiri. Ceapa se taie mărunt, se căleşte în puţină grăsime, după care se adaugă fâşiile de carne, prăjindu-le 2-3 minute.

Se scot apoi din cratiţă şi se păstrează la cald.

Sosul rămas în cratiţă se presară cu făină, se stinge cu smântână dulce, se adaugă brânză Roquefort, se condimentează după gust cu sare, piper şi nucşoară. Sosul astfel nezultat se fierbe la foc slab 15 minute, apoi se adaugă fâşiiile de carne.

Se mai lasă întreg preparatul pe foc încă 3-4 minute. Se serveşte presărat cu caşcaval ras şi cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.